Appartementen Bevrijdingspark Uden

2009

Met de realisatie van dit appartementencomplex ontstaat een bebouwingreeks van autonome objecten als noordelijke begrenzing van het park. De nieuwe bebouwing “kijkt uit” over het park zodat de parkrand alleen nog bestaat uit aansprekende “voorkanten”. Door herinrichting van het gebied in de overgang van bebouwing naar het park ontstaan een gezondheids- en een groenplein.

De oriëntatie van het gebouw is afgestemd op een optimale be-zonning van de woningen. Door het buigen van de westzijde van het gebouw ontstaat het gezondheidsplein waaraan het Medipark (HOED, apotheek, tromosedientst) en Dermapark (polikliniek dermatologie) liggen.

Door de oostelijke knik ontstaat een besloten entreegebied voor de bewoners aan de achterzijde van het appartementencomplex.

Door het optillen van de oostelijke kopgevel blijven zichtlijnen over de Pres. Kennedylaan intact en ontstaat er een markante aanduiding van de entree van het Bevrijdingspark.

In het complex worden ongeveer 27 appartementen gerealiseerd. Het parkeren en de buitenbergruimte voor de bewoners zijn in de kelder gesitueerd.