Medipark Uden

Medipark, Apotheek en Huisartsen Onder Eén Dak (AHOED) is een initiatief van de Udense apothekersmaatschap en een aantal Udense huisartsen om te komen tot één centrale plek voor eerstelijns gezondheidszorg.

Het nieuwe gebouw voor Medipark is gesitueerd op de hoek van het Bevrijdingspark en de Hyacintstraat. Het vormt een onderdeel in de reeks van autonome gebouwen die samen de rand van het Bevrijdingspark vormen.

Op de begane grond zijn de inkomende en uitgaande looplijnen gebruikt als belijning van de entree. Door het vele glas in de entree oogt de entree ruim en wordt het contact tussen gebruiker, bezoeker en het park versterkt. Vanuit het entree-gebied worden op de begane grond de apotheek en de prikdienst van het ziekenhuis ontsloten.

Via een ruime trap, begeleid door daglicht, komt de bezoeker op de verdieping bij de huisartsen. In een krans om een centrale ruimte – met front- en backoffice – zijn de spreek-/werkkamers van de huisartsen, HAIO’s en praktijkverpleegkundigen gesitueerd.

De ligging in het park is aanleiding geweest om voor het materiaalgebruik natuurlijke materialen te gebruiken. Het meest in het oog springend is de zinken gevel op de verdieping gecombineerd met de geperforeerde lamellen. De horizontale belijning ondersteunt het autonome karakter van het gebouw. De gevel van de begane grond is gemaakt in donker metselwerk en houten kozijnen.

Projectgegevens
Opdrachtgever
Chapeau bv.
Gebruikers
Apotheek, Tien huisartsenpraktijken, Prikdienst Bernhoven Ziekenhuis Uden
Adres
Uden, Hyacintstraat
Ontwerp
2001
Uitvoering
2004
Fotografie
Digidaan