Dermapark Uden

Als beëindiging van een reeks van autonome gebouwen aan de parkrand van het Udense Bevrijdingspark is een ensemble van twee gebouwen ontworpen. Door de stedenbouwkundige positionering, vormgeving en geleding ontstaat een aansprekende parkwand en een ruimtelijke positionering van het gezondheidsplein. Aan dit gezondheidsplein zijn Medipark en Dermapark gesitueerd.

In 2004 is het gezondheidscentrum Medipark als eerste van dit ensemble gerealiseerd, het tweede gebouw in 2009. Dit gebouw bestaat uit 27 zeer luxe koopappartementen, een parkeerkelder met 35 plaatsen en een commerciële, door zorg in te vullen, ruimte. Deze ruimte is nu in gebruik door Dermapark.

Dermapark huisvest een polikliniek dermatologie. Via een gebogen wand worden bezoe­kers begeleid naar de huiselijk aandoende wachtruimte met open haard. Deze haard is samen met de balie als meubel in deze wachtruimte vorm gegeven. De middenkern bestaat uit operatiekamers en twee behandelkamers. De middenkern is gematerialiseerd met een houten beplating. Ter plaatse van de operatiekamers is een translucente beglazing toegepast. Zo worden in de wachtruimte er tegenover nog net schimmen waargenomen.

De gangwanden van de aan de gevel liggende ruimten zijn zo veel mogelijk translucent gehouden om zo in de gang daglicht te zien. In dit deel van de krans liggen voornamelijk spreek-/behandelkamers, kantoor- en personeelsruimten.

Projectgegevens
Opdrachtgever
Dermapark bv. Uden
Gebruikers
Zelfstandige polikliniek voor dermatologie
Adres
Uden, Hyacintstraat
Ontwerp
2008
Uitvoering
2009
Fotografie
Petra Appelhof