Arcis Vidêr Cuijk

Arcis Vidêr, ruim uitkijkend over zijn omgeving, zorgdragend voor vrede en veiligheid van de bewoners op wooneiland De Nielt.

Arcis Vidêr vormt binnen de opzet van het eigentijdse vestingstadje op het eiland één van de uitkijktorens. Het stoere karakter en de solide uitstraling van zulke torens in de middeleeuwen is in het ontwerp van dit woongebouw terug te vinden in het gebruik van veel hoge smalle ramen met diepe neggen in een informele ritmiek verdeeld in het gevelbeeld, de gesloten hoeken en het stevige basement, het solide fundament waarop het gebouw op zijn plek staat. Door delen van het gebouw te laten oversteken of terug te leggen, of zelfs weg te laten ontstaat, ondanks zijn stevigheid, een slank en elegant gebouw. De uitstekende delen bieden alle woningen op verschillende manieren uitzicht over de omgeving: het eiland, de haven en het omringende water.

Zoals burchten in vroeger tijden is ook het woongebouw Arcis Vidêr gemaakt van degelijke materialen als beton, metselwerk, houten kozijnen en glas. De witte vlakken in het metselwerk vormen een verbindend element met alle ander woningen en woongebouwen op het eiland.

Arcis Vidêr beschikt over een parkeerkelder en fietsenstalling. Op deze kelder zijn vijf lagen woningen voorzien. De woningen zijn zowel via de trap als met een lift bereikbaar. Elke verdieping bestaat uit zes woningen van twee-, drie- of vierkamers. Elke woning beschikt over een loggia of balkon om vanuit de woning uit te kunnen kijken over de omgeving, Arcis Vidêr.

Projectgegevens
Opdrachtgever
VOF Klein Linden Oss
Gebruikers
30 appartementen
Adres
Cuijk, De Nielt
Ontwerp
2007
Uitvoering
2008
Fotografie
Niels Peters